Az Időutazás Gömörben azzal a céllal valósult meg az elmúlt évben, illetve kerül megrendezésre ebben az évben is, hogy a közös történelmi múlt felelevenítésével erősítse a Gömöri térség magyarországi és szlovákiai településeinek együttműködését.

A program tavaly a Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület rendezésében, ezévben pedig Hét Község Önkormányzatának szervezésében jön létre, a Nemzetközi Visegrád Alap támogatásával.

A történelmi fesztivál során minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget, igazi középkori forgatagba csöppen az, aki meglátogat bennünket augusztus 10-én.

Lesz ismét középkori zene és tánc, színpadi előadás, lovagbemutató, középkori játszótér, kézművesbemutatók, gyerekeknek lovaglási lehetőség. A gasztronómiai hagyományokat újból felelevenítjük, középkori kemencés finomságok, sültek, s minden mi szem szájnak ingere várja ismét kedves vendégeinket

A második napon workshopot rendezünk, melynek témája a térség turisztikai adottságaiban rejlő lehetőségek kiaknázása, a hasonló fesztiválok jelentősége, mint turisztikai vonzerő.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felejthetetlen középkori időutazásra Hétben!